moldova(+373) 62015016rus
france(+373) 62015017
(+373) 62015018rus

TERMENI ŞI CONDIŢII DE CHIRIE A AUTOMOBILELOR:

Automobilul este închiriat conform Condiţiilor şi Termenilor companiei SRL Autorental, indicaţi în Contractul de chirie a automobilului. Noi rugăm clienții noștri să presteze atenția cuvenită conținutului contractului, după citirea căruia, clientul trebuie să confirme că este de acord cu aceste condiții și să semneze.

Condițiile conrtactului:

1. Chiriașul, care dorește să închirieze un automobil, trebuie să corespundă cerințelor, standardelor și calificărilor companiei SRL Autorental, și anume: vârsta de cel puțin 21 ani și experiență de cel punțin 1 ani la volan. Corespunderea personală acestor condiții poate fi confirmată prin prezentarea pașaportului valabil și a permisului de conducere.

2. Compania SRL Autorental este în drept, fără explicații suplimentare, să nu ofere automobilul în chirie.

MODALITĂȚI DE ACHITARE:

Achitarea se face la cursul BNM, în numerar, la momentul încheierii tranzacției. În afară de aceasta, există posibilitatea achitării cu cardul de credit. Gajul preventiv este obligatoriu.

Servicii suplimentare, incluse în costul chiriei auto:

 • prezența uleiului;
 • prestarea serviciilor de deservire tehnică;
 • asigurarea obligatorie de responsabilitate civilă a automobilului.

În costul chiriei auto nu este inclus combustibilul, iar perioada minimă de arendă este de 24 ore. Dacă chiriașul, timp de o oră până la expirarea acestui termen, reușește să returneze automobilul proprietarului, atunci nu vor fi percepute taxe suplimentare pentru întârziere. Orele următoare de întârziere sunt achitate în mărime de cinci Euro pentru fiecare 60 minute. Reținerea, timp de trei ore, a automobilului, față de termenul contractat la momentul semnării contractului de chirie, îl vor costa pe client cât o zi întreagă de chirie. Dacă chiriașul dorește să mărească perioada de chirie, el este obligat să anunțe companiei despre acest fapt, să se prezinte pentru prelungirea contractului și pentru achitarea termenului de chirie. Dacă nu va face acest lucru, proprietarul este în drept să anunțe organele competente despre furtul mașinii.

CHIRIA AUTOMOBILULUI CU SERVICIILE ȘOFERULUI INCLUSE:

Costul serviciilor prestate de șofer constituie 15 Euro pe zi, o zi de lucru constituind opt ore.

ECHIPAMENTE CU DESTINAȚIE SPECIALĂ:

Fotolii pentru copii și navigator – doi Euro pe zi.

REZERVA DE COMBUSTIBIL:

În situația în care automobilul este întors cu rezervorul gol, sau dacă se constată un deficit de combustibil, este dispusă achitarea fiecărui litru pierdut, în mărime de 1,2 Euro.

ELIBERAREA AUTOMOBILELOR ÎN CHIRIE ȘI PRIMIREA LOR ÎNAPOI:

Acest serviciu este gratuit și este prestat pe teritoriul companiei SRL Autorental, a AEROPORTULUI și a GĂRII FEROVIARE în orele de lucru a acesteia. Se efectuează și livrarea la domiciliu, în raza orașului Chișinău, la prețul de 10 Euro. Acest serviciu poate fi prestat și în afara orelor de lucru, doar dacă a fost făcută o cerere preventivă.

CHIRIA AUTOMOBILELOR PENTRU O ANUMITĂ DIRECȚIE:

Dacă dorește să beneficieze de un astfel de serviciu, chiriașul trebuie să se pună în contact cu proprietarul pentru a aprofunda anumite aspecte suplimentare.

ACOPERIREA DAUNELOR MATERIALE ÎN CAZ DE ACCIDENT RUTIER:

Clientul companiei SRL Autorental este responsabil pentru recuperarea totală a daunelor aduse automobilului, în următoarele situații:

 • conducerea automobilului sub influența produselor care influențează asupra psihicului și în stare de ebrietate;
 • Neatenția la trafic sau în caz de acțiuni premeditate, care duc după sine deteriorarea automobilului;
 • folosirea automobilului de către una sau mai multe persoane, ale căror nume nu sunt indicate în contractul de chirie, precum și de persoane care nu au atins vârsta de optsprezece ani;
 • daune cauzate părții interioare a automobilului, a suspensiei acesteia și pneurilor;
 • exploatarea automobilului în condiții muntoase, pe porțiuni de drum ne asfaltat etc.;
 • ne respectarea Regulilor Circulației Rutiere;
 • nu există dovezile colaboratorilor de poliție cu privire la momentul predării automobilului;
 • pentru efectuarea corectărilor în ceea ce privește termenii și condițiile, este necesar un acord preventiv.